1

Alg en mos verwijderen

Alg en mos zorgen voor verkleuring van de gevel en het metselwerk. Vaak wordt een hogedrukspuit gebruikt om de gevel te reinigen, maar voorzichtigheid is geboden: bakstenen bijvoorbeeld, zijn aan de buitenzijde harder dan in de kern. De kans is groot dat u die harde laag eraf spuit. Het gevolg is een schoon, maar poreuzer oppervlak dat sneller vuil wordt. Daarom behandelen wij de gevel na het verwijderen van alg en mos met een waterafstotend product.

2

Metselwerk nalopen

Wij adviseren u om ons twee keer per jaar (na de winter en na de zomer) uw metselwerk te laten nalopen of het nog hard genoeg is. Vooral voegen op het zuiden en westen worden zwaar belast door regen, wind, warmte en kou. Voegen die barsten en brokkelen kunnen voor problemen zorgen, zoals schimmel en lekkages.

3

Ventilatie controleren

De meeste muren hebben zowel boven als onder zogenoemde open stootvoegen. Deze stootvoegen ventileren de spouw. Ook zijn er meestal kleine roosters voor ventilatie van de kruipruimte. Wij adviseren u om ons zo'n twee keer per jaar te laten controleren of de ventilatieopeningen niet verstopt zijn.

4

Beton reinigen

Beton heeft vrijwel geen onderhoud nodig, maar u kunt het bij zware vervuiling wel reinigen. Deze werkzaamheden zullen wij uiteraard ook voor u verzorgen.

5

Voegwerk vervangen

Het voegwerk is aan vervanging toe als het los zit of uitvalt, als er mos of alg op groeit, of als het voegwerk door inwerking van vocht donkerder van kleur wordt. Vooral gevels op het zuiden en het westen hebben te lijden onder weersinvloeden en vertonen vaak als eerste verouderingsverschijnselen. Indien noodzakelijk, kunnen wij uw voegwerk vervangen.